Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@04:12:34 GMT

سرخی بورس و زردی رخ سهامداران تا کی ادامه خواهد یافت؟!

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۷۱۷۵

سرخی بورس و زردی رخ سهامداران تا کی ادامه خواهد یافت؟!

به گزارش الف، این حکایت افرادی است که تمام سرمایه زندگی خود را در آشفته بازار بورس گذاشته و در امید اوج گرفتن دوباره این تالار شیشه ای به سر می برند.

در دولت قبل بود که آرزوی بسیاری از سهامداران در بازار بورس  نقش برآب شد و سهامداران سرمایه و امید خود را از دست دادند. این که مقصر کیست و علت چیست و آیا این اقدام برنامه ای از پیش تعیین شده بوده تا نقدینگی از میان برداشته شود؟ از جمله سوال هایی است که ذهن خیلی ها را به خود مشغول کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهدی سارمی یکی از این سرمایه گذاران بازار بورس، با این که تصور می کند هیچ اتفاق خوشایندی نخواهد افتاد اما بازهم دارایی خود را در آنجا گذاشته است. او می گوید: من بیشتر سرمایه ام را از دست داده ام، به طوری که الان به کمتر از یک سوم رسیده و همین الان همه پولم را از دست داده می دانم اما دیگر برایم فرقی نمی کند.

لیلا قربانی نیز در این رابطه می گوید:مادرم تمام دسترنج روزهایی که در سرما و گرما کار کرده را در این مسیر از دست داده و حالا دچار افسردگی مفرطی شده است.

لرزه بر اندام سهامداران

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهور و رئیس مجلس ضمن ابراز نگرانی جدی از مصوبات دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و تصمیمات کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی، اثرات منفی این مصوبات و تصمیمات را بر بازار سرمایه برشمرد. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در این نامه تصریح کرده‌است که برخی از مواد لایحه بودجه1401 به شکل مستقیم و غیرمستقیم اثرات منفی بر بازار سرمایه خواهد داشت و اگر چه در ظاهر، این احکام منابعی را برای دولت ایجاد می‌کند اما هزینه‌های ناشی از تصمیمات منافع ملی را تحت تاثیر جدی قرار خواهد داد.

از خیلی وقت پیش بازار بورس پشت چراغ قرمز مانده بود و لرزه بر اندام سهامداران می انداخت تا این که در اواخر هفته پیش از این سرخی تا حدودی کاسته شد. هر چند تعاملات بازار سهام در هفته ای که سپری شد در یک سیکل نزولی به سر برد اما در روز پایانی با شرایط متفاوتی به کار خود پایان داد.

«سید ابراهیم رئیسی»رئیس جمهور فعلی ایران، بارها در جلسات خود به جدی گرفتن وضعیت بازار بورس تاکید کرده و گفته است: مسأله بورس یکی از دغدغه‌های جدی ماست و معتقدم که باید تمام راهکارهای حل مسأله به اعتمادافزایی سهامداران و مردم منجر شود.

وی عنوان کرد: مبلغ مصوب در جلسه سران قوا باید زودتر به بازار سرمایه تزریق شود تا وضعیت بورس هر چه سریع‌تر سامان یابد.

خوش بینی دوباره بورس بازان

بررسی روند شاخص های عملکردی بازار سهام نشان داد که  معاملات روز چهارشنبه متاثر از مصوبه مهم بورسی دولت قرار گرفته و بورس بازان با خوش بینی بیشتری به این مصوبه چشم دوخته اند.چرا که
ارزش صف های خرید از 213.2 میلیارد تومان به 435.2 میلیارد تومان و ارزش صف های فروش هم از 437.4 میلیارد تومان به 429.1 میلیارد تومان رسید. 

فروش صف های خرید و فروش نشان داد که میل به جمع شدن صف های فروش و تشکیل صفوف خرید در ساعت پایانی شدت گرفته و همین باعث شد برخلاف روزهای قبل که این شکاف 10 برابر بود، تا حدودی از بین رود.

برخی از کارشناسان معتقدند رشد بورس در روز چهارشنبه هیجانی بوده و تا ابهامات رفع نشود همچنان سرخی بورس ادامه دارد.

امیدواری به برنامه های دولت

دکتر «محسن علیزاده»نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای برنامه های دولت گفت:در حال حاضر مشخص نیست که این بازار به چه سمتی پیش رود چرا که شرایط همچنان سردرگم و پر از ابهام است.

وی ادامه داد: تا زمانی که وضعیت اقتصادی به مرحله ثبات و مشخصی نرسد نمی توان مسیر این بازار را مشخص نمود.

علیزاده در پایان گفت: به دنبال ارائه و اجرای صحیح برنامه های دولت می توان به آینده بورس امیدوار بود. 

لزوم شفافیت بازار بورس

دکتر مرزبان،کارشناس اقتصادی پول و سرمایه نیز به لزوم اقتصادی قوی در سطح کشور در مقابله با افت بازار بورس اشاره کرده و گفته است: این بازار به دیگر مسائل اقتصادی کشور وابسته است و تازمانی این مسائل حل و فصل نشود مشکلات بورس برجا می ماند.

وی در مقایسه بازار بورس کشور ما با کشورهای پیشرفته افزود: در کشورهای پیشرفته بعد از سقوط بازار بورس، برنامه های زیادی برای رشد طراحی و اجرامی شود اما در اینجا چنین اتفاقی صورت نمی پذیرد چرا که این بازار وابسته به فعالیت های اقتصادی است.

مرزبان توضیح داد: سیستم کاری کشورهای پیشرفته برنامه ریزی شده و بازار بورس تا حدود زیادی قابل پیش بینی است اما متاسفانه در کشور ما در هاله ای از ابهام قرار دارد.

وی به برخی راهکارها اشاره کرد و ادامه داد:اگر یک سری نهادهای دولتی مثل بانک ها و شرکت های دولتی شروع به خرید و فروش کنند،شاید بتوان از این بحران عبور کرد.

مرزبان با بیان این که تبلیغات زیادی برای جذب سرمایه گذاران بورس صورت پذیرفته، افزود:در دولت روحانی،حتی برخی افراد پول قرض کرده و وارد بازار بورس شدند تا شاید راه نجاتی برایشان باشد اما هرچه بیشتر در باتلاق فرورفتند.

وی به ابهامات در بازار بورس اشاره کرد و توضیح داد: بعضی می گویند باید علم و دانش تخصصی در بازار بورس داشت تا در این بازار موفق شد اما طبق شواهد چنین چیزی نیز محقق نشده است. 

این کارشناس اقتصادی در ادامه به مال‌باختگان بورس اشاره و تصریح نمود:سهامداران می بایست در زمان ماکزیمم و اوج بازار،سهام خود را می فروختند.

به باور دیگر کارشناسان هم با وجود رانت اطلاعاتی سودجویان در بازار بورس،تعدادی از سهامداران از بازار بورس بهره برداری کردند تا قبل از زمین خوردن بازار، سهام خود را به فروش برساندند.

آن ها معتقدند،تحریم ها از یک طرف و رشد منفی بازار نیز از طرف دیگر ضربه مهلکی بر این بازار است تا از صادرات و واردات کالا جلوگیری شود.

بر پایه این گزارش،بازار سهام به اعتماد دوباره مردم نیاز اساسی دارد و اعتماد آن ها زمانی محقق می شود که وضعیت اقتصادی مناسب را به خوبی در زندگی خود احساس کنند.به هر روی باید منتظر ماند و دید که آیا وعده های بورسی در سال جدید محقق می شود یا نه؟

منبع: الف

کلیدواژه: میلیارد تومان بازار بورس بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، گفت: باید کارگروه‌های تأمین مالی به همت اتاق‌های استانی تشکیل شود تا زمینه استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی فراهم آید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق بازرگانی ایران، محمد خاکی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به وضعیت نامناسب منابع مالی بانک‌ها و تلاش آنها روی اعطای تسهیلات تکلیفی، پیشنهاد ایجاد کارگروه‌های تأمین مالی استانی به همت اتاق‌های سراسر کشور را مطرح کرد. این کارگروه‌ها توان هدایت بنگاه‌ها به سمت استفاده بهینه از منابع بازار سرمایه را دارند.

رئیس اتاق خرم‌آباد  ضمن تأکید بر اهمیت نقش بازار سرمایه در تأمین منابع مالی موردنیاز بنگاه‌های اقتصادی تصریح کرد: در گذشته واحدهای اقتصادی وابستگی خاصی به منابع بانکی داشتند؛ اما امروز ظرفیت‌های بازار سرمایه به حدی است که می‌توان از میزان اینم وابستگی بکاهیم و سراغ روش‌های جدید تأمین مالی برویم.

به اعتقاد او باید از روش‌های سنتی عبور کرد و به کمک شیوه‌های جدیدی که در سطح دنیا رایج است، منابع موردنیاز بنگاه‌های اقتصادی را تأمین کنیم.

این فعال اقتصادی ادامه داد: چند سالی است که به دلیل شرایط اقتصادی حاکم، سیاست‌های بانک مرکزی به سمت سیاست‌های انقباضی پیش رفته و همین عامل موجب شده تا بانک‌های عمل نتوانند پاسخ‌گوی نیاز بنگاه‌های اقتصادی و حتی پروژه‌های شهرداری باشند. در واقع بانک‌ها تنها تا 80 درصد منابع خود را می‌توانند در قالب تسهیلات بپردازند و از آنجا که سیاست‌های انقباضی مطرح است، مانند گذشته نمی‌توانند در تأمین منابع بنگاه‌ها نقش بازی کنند.

رئیس اتاق خرم‌آباد، متناسب با کم‌رنگ شدن نقش بانک‌ها در پروسه تأمین مالی و از طرفی نیاز مبرم واحدهای اقتصادی به نقدینگی جدید، پیشنهاد داد: کارگروه‌های تأمین مالی استانی به همت اتاق‌های سراسر کشور و با حضور نماینده یک شرکت کارگزاری، مدیران سازمان‌های دولتی مربوطه، نماینده شهرداری و نمایندگان اتاق شکل بگیرند و در راستای هدایت صاحبان پروژه‌های تجاری و اقتصادی به استفاده از بازار سرمایه، حرکت کنند.

خاکی تصریح کرد: ظرفیت این کارگروه در این است که متقاضیان منابع مالی را در استفاده از بازار سرمایه راهنمایی کنند تا آنها بتوانند از بهترین و مناسب‌ترین روش تأمین مالی بهره ببرند. از طرفی این کارگروه‌ها باید به صورت استانی فعالیت کنند چراکه صنایع و ظرفیت‌های هر استان با استان دیگر متفاوت است.

رئیس اتاق خرم‌آباد تأکید کرد: دبیرخانه این کارگروه می‌تواند در اتاق و ذیل دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استانی، شکل بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • ریزش بورس ادامه دار شد؛ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • هفت پله قرمز بورس
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • فروش میلیاردی دو کد در خوساز
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه